16
Гру
Високоврожайний сорт і з високим вмістом олії. Прямі гіллясті стебла, великі жовті квіти, формою схожі на пензель суцвіття. Все це вкупі з рівномірністю розподілу за посівної площі полегшує механізоване прибирання і знижує втрати. Насіння «Альберти» чорного кольору. Стійкість до збудників шкідливих хвороб вище середнього. Глюкозинолати містяться в обсязі 16 мкмоль/г.
Характеристики ріпаку Альберта
- Вегетативний період: 298 – 304 доби;
- Висота: до 160 см;
- Маслянистість: 45%;
- Середня врожайність: 45 ц/га.
Переваги ріпаку Альберта:
- морозостійкість;
- рівномірне визрівання;
- можливість механізованого збирання врожаю;
- стабільний набір вегетативної маси;
- толерантність до бактеріозу, пероноспорозу, іншим хворобам;
- резистентність до вилягання;
- 0% ерукової кислоти.
- Норма висіву 500-600 тис.насінин на га
Врожайність
Майбутні показники врожайності ріпаку «Альберта» багато в чому залежать від дотримання правил сівозміни. Попередниками «Альберти» можуть бути картопля, горох, бобові або однорічні трави, озима пшениця або ячмінь. Попередниками «Альберти» НЕ можуть бути яра пшениця, соняшник, капустяні культури. У них спільні природні «вороги», що призведе до неконтрольованого зростання кількості шкідників на даній ділянці поля і ймовірності знищення врожаю. При дотриманні правил обігу «Альберта» відмінно виконує свою головну функцію: дає врожай з високими показниками олійності, що в поєднанні з відсутністю ерукової кислоти робить його придатним для використання в харчовій промисловості.